Чи Ней Дзан

Чи Ней Дзан

Чи Ней Дзан е китайски термин за енергиен масаж на вътрешните органи, който помага да се освободи стреса и провокира лечение чрез масажни техники, упражнявани директно върху пъпа и заобикалящата го коремна област, където се задържат и наслагват стрес, напрежение и негативни емоции. На запад, тази област е позната като „втория мозък“, а в даоизма се нарича “тантиен”. Ако коремната област е изпълнена с възли, се блокира цялата енергия на тялото. Когато това се случи, всички жизненоважни функции се възпрепятстват, което бавно отслабва вътрешните органи и намалява наличната ни енергия.

Чи Ней Дзан масажът бързо освобождава негативните емоции, напрежението и болестите, като носи комфорт и облекчение в корема и жизнената енергия на вътрешните органи. Чи Ней Дзан също е ефективен за лечението на множество широкоразпространени неразположения, включително храносмилателни проблеми, синдром на раздразненото дебело черво, подуване и запек. Масажът елиминира токсините в стомашно-чревния тракт и съдейства за дренажа на лимфата.

3 Comments

 1. Здравейте. Бих искал да се запозная с техниката Чи Ней Дзен. Благодаря предварително за предоставената възножност.

  Reply
 2. Здравейте!И ние бихме искали да се запознаем с техниката Чи Ней Дзен. Благодаря!

  Reply
 3. Здравейте, бихме се радвали да запишете и нас. Наталия Кръстева, Светлана Богданова, Богдан Врабчарски и Зара Буюклийска.
  Благодаря!

  Reply

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *