Тао Ин

Дао Ин

Тао Ин е една от най-старите и ефективни форми на упражнения в китайската традиция, състои се от последователни движения и дихателни техники. Това е нежен метод за самолечение, който спомага да заредите и подсилите вашите съединителна тъкан, сухожилия и мускули с енергия. Акцентът е върху укрепването и едновременно отпускането на долната част на гърба, лумбалните прешлени и псоас мускула.

В съвременния работещ свят ние или седим, или се движим през целия ден. Тези две крайности водят често до сериозни дисбалланси в много от системите в нашето тяло. Гръбначният стълб е или претоварен, или нераздвижен, петте жизненоважни органа са често пристиснати по цял ден в седнала позиция и създават емоционални реакции, дължащи се на вътрешна умора и преразхода на енергиите им през целия ден. Нашите сухожилия и мускули се борят срещу гравитацията заради лошите пози и седящата позиция, вместо да бъдат подсилени чрез позите и това води до хронична умора, депресия и липса на смисъл на живота.

Лесни за усвояване Тао Ин упражненията подобряват здравето и костната структура. Ползата от изпълнението им се изразява в хармонизиране на ци, развиване на сила и гъвкавост чрез разтягане на сухожилията, релаксиране на коремните мускули и диафрагмата, освобождаване от токсините чрез дишането и трениране на “втория мозък” в долната част на корема, който координира и насочва процесите в тялото.

 

 

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *